Pirmam pirkimui 10% nuolaidos kodas!

Kaupiami AllStarRetro lojalumo eurai!

Nemokamas pristatymas nuo 50€!

AllStarRetro dovanos nuo 80€!

retro interjeras
Naujiena

Retro Atgijimo Interjeras

,,Retro atgaivinimo tendencija – populiari estetika, perkelianti praeitį į dabartį.”

Ši naujausia dizaino tendencija išryškėja socialinėje žiniasklaidoje – taigi, kas yra Retro atgijimas ir kodėl praeitis tokia populiari dabartyje?

„Retro atgijimo interjeras“ tendencija neseniai pasirodė internete, o senoviniai kūriniai ir retro išvaizda lemia, kaip kai kurie kuria savo namų erdves.

Nors dažnai kyla interjero dizaino tendencijų antplūdis, Retro atgijimo interjeras išvaizda siūlo nesenstančią, tačiau žemišką alternatyvą vadinamiesiems „greitai namų apyvokos reikmenims“. Dekoravimas vintažiniu stiliumi sugrįžta, o kai kurie žmonės nekantriai laukia, kas bus naujo. dizaino pasaulis, žmonės, kurie traukia į Retro atgijimą, ieško lėtesnio gyvenimo, vertinančio originalius kūrinius ir jų nostalgišką patrauklumą.

Kalbėjomės su dizaineriais apie „Retro atgijimo interjeras“ tendenciją, kad sužinotume, kaip galėtumėte įtraukti šį ilgalaikį vaizdą į savo namus.

retro atgijimas

Kas yra retro atgijimo tendencija?

Originalus „Retro“ stilius atsirado maždaug septintajame dešimtmetyje, kai pokario dizaineriai siekė sukurti ryškų ir drąsų „vilties“ stilių. Todėl šis stilius buvo įdomus ir gyvas, kurį žmonės šiandien nori atgaivinti savo namuose ir sukurti, kad dominuotų retro atgijimo interjeras.

Dizainerei Victoria-Maria iš Victoria-Maria Interjero dizaino Retro interjeras suteikia puikių rezultatų. „Mūsų vizija yra ir avangardinė, ir jautri dabartiniams laikams“, – aiškina ji. „Aš puoselėju garsųjį „Zeitgeist“, kaip sakome vokiškai.“ Dizainerė mėgsta derinti raštus, medžiagas ir laikmečius, kurdama drąsias kambario spalvų idėjas, kurios yra begalinio džiaugsmo šaltinis. „Rezultatas visada stulbinantis: šiltas, grafiškas ir su džiaugsmingu siurrealizmo prisilietimu.“

„Retro atgijimas“ estetika pasižymi nesenstančiais siluetais, turinčiais išgyvenimo jausmą. Seserinis stilius ir amžiaus vidurio modernus dekoras, Retro atgijimo tendencija žaidžia su paveldo išvaizda, kuri yra gyva ir paveiki ir amžinai dvelkia asmenybe – panašiai kaip daugelis stilių, kurie žaidžia su dekoravimu su vintažu.

retro stiliaus atgijimas

Kaip į savo namus įtraukti naują retro atgimimo tendenciją

Retro atgijimo interjeras skiriasi nuo nusistovėjusių stilių, pvz., amžiaus vidurio modernaus, yra šiltų, sočiųjų spalvų, sklandžių linijų, daugiasluoksnių tekstūrų ir vintažinių akcentų naudojimas, o ne tradiciniai prislopinti tonai su retkarčiais įžūlumu, minimalia ornamentika ir švarios linijos. Norint pasiekti retro įvaizdį, svarbu jį skoningai įkomponuoti, kad būtų išvengta susikirtimo ar ryškios erdvės.

Pavyzdžiui, savo Appartement Monaco projekte Humbert & Poyet dizaineriai Christophe’as Poyetas ir Emilis Humbertas panaudojo retro kūrinius, kad užfiksuotų Rivjeros gyvenimo būdą, išlikdami nesenstantys ir diskretiškai prabangūs. „Pastatas pastatytas tiesiai iš aštuntojo dešimtmečio, – aiškina jie, – su keraminiu mozaikiniu fasadu yra puiki sąsaja su interjeru, įkvėptu ikoniškų Monako, palmių paplūdimio ir palmių šaltinių vaizdų.

„Dizainas yra išmatuotas blaivumas, išsiskiriantis ryškiomis spalvomis, spausdintais tapetais, paveiktais augalų, ir kvapą gniaužiančiais išorės vaizdais. Projekto iššūkis buvo gražių XX amžiaus baldų iš galerijų visoje Prancūzijoje derinimas su šiuolaikiniais naujais kūriniais ir pagal užsakymą sukurtais dizainais.

retro stiliaus interjeras

Gerai, kad projektas prasideda nuo objekto, „paprastai įvaizdžio ar baldo, kuris patraukia akį“, – atskleidžia Viktorija-Marija. Iš ten ji mezga istoriją.

„Akademos“ duetas sutinka: „Nors „Retro atgijimo interjeras“ nebūtinai yra mūsų pagrindinis akcentas, mes visada siekiame sukurti sielos kupiną interjerą, turintį istoriją. Nemanome, kad žmonės vis dar ieško tokio tobulo interjero, kuriame viskas buvo kruopščiai išdėstyta. Šiais laikais žmonėms reikia, kad jų namai atrodytų taip, lyg juose iš tikrųjų būtų gyvenama. Daugeliu atvejų tai, kas būtų laikoma „retro“, paprastai atlieka tam tikrą vaidmenį, nes norime savo interjerui suteikti kelių kartų pojūtį. Manome, kad žmonės pradeda norėti grįžti prie „natūralesnės“ išvaizdos.

Kodėl retro stilius populiarus?

Retro atgijimo interjeras yra populiarus dėl savo ekologiško patrauklumo ir nesenstančio dizaino. Kai kurie žmonės tiesiog ieško nostalgiškos patirties, kiti ieško kūrinių, kuriuos būtų galima panaudoti iš naujo arba kurie buvo pagaminti taip, kad jie tarnautų. Ryški pokario optimizmo vilionė po sunkmečio sugrįžta į namus, o gyva išvaizda suteikia galimybę praskaidrinti apniukusį interjerą ir kasdienybę.

Be to, neseniai išnagrinėjus greitą namų apyvokos reikmenis – greitosios mados pusbrolį, retro dizaino stiliai atgijo, nes žmonės pakartotinai naudoja senovinius daiktus ir maištauja prieš nuolat kintantį ir vis modernėjantį požiūrį į savo namus.

Šaltinis: Homes Garden

Pasidalinkite:

Facebook logo Twitter logo Youtube logo
Messenger ikona
0 krapšelio ikona
Jūsų krepšelis
Jūsų krepšelis tuščias
exit-icon

Gauk 10% nuolaidą savo pirmam apsipirkimui

Bei tapk lojalumo programos dalyviu

Registracija