Pirmam pirkimui 10% nuolaidos kodas!

Kaupiami AllStarRetro lojalumo eurai!

Nemokamas pristatymas nuo 50€!

AllStarRetro dovanos nuo 80€!

retro mada grįžo į madą
Naujiena

Retro Stilius Sugrįžo Į Madą

Per pastaruosius kelerius metus 1900-ųjų mados stiliai smarkiai atgijo, o dabar, „retro“ mada tampa šiuolaikine mada. Nebėra taip, kad senoviniai daiktai yra įtraukti į šiuolaikinę madą, o čia 70-ųjų stilius, o 90-ųjų stilius ten. Vienintelė karščiausia mados tendencija yra pati retro mada. 7-ojo dešimtmečio džinsų silueto derinimas su 90-ųjų kirpčiukais ir 20-ųjų aksesuarais.

Iš kur kyla šis postūmis į retro ir vintažinio stiliaus įkvėptą išvaizdą ir kodėl 2020-aisiais jis tapo dar labiau paplitęs? Kada retro stilius sugrįžo į madą?

retro stilius sugrįžo į madą

ASMENINĖ NOSTALGIJA

„Vintažas“ jaunesnėms kartoms yra tas pats, kas kitiems vaikystė ar paauglystė. Gen Xers pasigenda devintojo dešimtmečio pabaigos ir 90-ųjų retro mados, kuri apibrėžė jų paauglystės metus. Taip yra todėl, kad jaučiame nostalgiją tiems mados stiliams, kuriuos dėvėjome nerūpestingomis dienomis. Retro mada turi daug sentimentalios reikšmės, ypač kaip saviraiškos forma, todėl sugrąžinti stilius iš jaunystės atrodo tarsi sugrįžimas į paprastesnius laikus.

NOSTALGIJA LAIKOTARPIUI

Retro nėra tik apie asmenine nostalgiją. Daugelis žmonių jaučia nostalgiją tiems laikams, kuriais niekada negyveno. Žiūrime senus filmus ir klausomės muzikos, kuri buvo šauni dar prieš mums gimstant, ir grįžtame į tą istorinį laikotarpį, kad įsivaizduotume, koks jis buvo. Apsirengę konkretaus laikotarpio vintažiniais drabužiais, galite iš naujo sužadinti tam tikros retro eros jausmus, nukeliaudami laiku į kitą epochą. Pavyzdžiui, aštuntojo dešimtmečio dizainai ir stiliai šiuo metu yra itin populiarūs, nes primena Vudstoko maišto, laisvės, muzikos ir meilės epochą, prie kurios daugelis jaunų žmonių laikosi ir šiandienos klimato sąlygomis. Vintažiniai drabužiai leidžia gyventi laiku, kuriuo niekada negyvenome, ir patirti dalelę istorijos.

SAVIRAIŠKOS PRIEMONĖ

2023 m. mados nuostabumas yra tas, kad yra daug skirtingų epochų tendencijų. Yra daug erdvės išreikšti savo individualumą ir sutelkti dėmesį į mados saviraišką pasirenkant tuos retro kūrinius, kurie jus labiausiai atskleidžia. Galite būti kūrybingi su savo apranga, atsižvelgdami į tai, kas jums patinka, kuo norite būti ir kuo norite jaustis.

retro stilius mada

DARNUMAS

Tai yra svarbiausių iš priežasčių, skatinančių judėjimą vintažo link. Žmonės vis labiau suvokia, kokį poveikį aplinkai daro jų vartotojų pasirinkimas. Mes visi kartu suprantame, kad greitoji mada yra švaistoma ir kenkia aplinkai. Nuo didžiulių tekstilės atliekų kiekių iki kenksmingų cheminių medžiagų, naudojamų gamybos metu, greitas naujų mados tendencijų šurmulys ne taip jau lėtai žudo mūsų planetą.

Šių dienų sąmoningi vartotojai nori padėti išsaugoti planetą per perdirbtą ir atgautą madą iš naudotų prekių parduotuvių. Pasaulis džiaugiasi, kad retro stilius sugrįžo į madą. Vis daugiau mados atstovų juda link siuntinio ir iš anksto pamėgto mados pasaulio, matome, kad vis daugiau kūrinių, kurie kažkada buvo laikomi „senais“, grįžta į stilių.

KAINA TINKA

Daugelis žmonių nori pirkti prabangius ir dizainerių prekės ženklus, tačiau „nauji“ kūriniai dažnai yra didelio biudžeto. Įsigyti senovinių ir jau pamėgtų retro kūrinių yra pigiau nei pirkti naujus, todėl daugiau žmonių gali gauti aukštos kokybės ir jaustis gerai.

RETRO KLASIKA NEPASLANKI LAIKUI

Klasika visada yra stilinga. „Naujausios“ tendencijos gali būti šaunios, tačiau jos netinka visiems (ne visi nori kasdieniame gyvenime svirduliuoti batais iki šlaunų). Tačiau tos „klasikinės“ išvaizdos yra sukurtos visiems.

Vintažiniai stiliai buvo sukurti masėms, kurios norėjo kokybiškų drabužių, kuriuos galėtų dėvėti visi, ir tas pats jausmas išlieka ir šiandien. Nors klasikinė išvaizda gali būti atnaujinta šiuolaikinėmis dienomis, stiliaus vientisumas išlieka nepakitęs. Mados tendencijos yra tarsi ratas, kuris ateina ir nueina ratui besisukus, tačiau tam tikri amžinai žaliuojantys stiliai yra stebulė ir stipinai, laikantys viską kartu.

ŠALTINIS: CurrentBoutique

Pasidalinkite:

Facebook logo Twitter logo Youtube logo
Messenger ikona
0 krapšelio ikona
Jūsų krepšelis
Jūsų krepšelis tuščias
exit-icon

Gauk 10% nuolaidą savo pirmam apsipirkimui

Bei tapk lojalumo programos dalyviu

Registracija